Web Analytics

Bedrijven

Bedrijven

Een kort overzicht van 3 populaire bedrijvenGoogle, Facebook en Amazon zijn drie van de populairste bedrijven ter wereld. Het zijn ook drie heel verschillende soorten bedrijven. Google is een zoekmachine. Facebook is een platform voor sociale media. Amazon is een e-commerce site.

Laten we elk van deze bedrijven eens nader bekijken. Blogorgaan Google Google werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het bedrijf begon als zoekmachine en is sindsdien uitgebreid met andere diensten zoals Gmail, Google Maps en YouTube.

Google verdient geld met reclame. Als je Google gebruikt om iets te zoeken, zie je advertenties op de resultatenpagina. Deze advertenties zijn op jou gericht op basis van je zoekgeschiedenis.

Als je bijvoorbeeld in het verleden hebt gezocht naar "hardloopschoenen", zie je misschien een advertentie voor een hardloopwinkel op de resultatenpagina als je iets heel anders zoekt. Google biedt ook betaalde abonnementen voor sommige van zijn diensten, zoals YouTube Premium en Google One. Facebook Facebook werd in 2004 opgericht door Mark Zuckerberg. Het bedrijf begon als een sociale netwerksite voor studenten, maar is sindsdien uitgebreid met mensen van alle leeftijden uit de hele wereld. Facebook verdient geld met advertenties en gebruikersgegevens. Als je Facebook gebruikt, deel je informatie over jezelf met de site. Deze informatie wordt gebruikt om advertenties op jou te richten. Als je bijvoorbeeld een pagina van een kledingwinkel op Facebook "leuk vindt", kun je advertenties voor die winkel in je nieuwsfeed gaan zien. Facebook verkoopt ook gebruikersgegevens aan derden, zodat zij advertenties kunnen richten op specifieke groepen mensen Amazon Amazon werd in 1994 opgericht door Jeff Bezos. Het bedrijf begon als een online boekenwinkel, maar is sindsdien uitgebreid met de verkoop van alles, van kleding tot boodschappen tot elektronica. Amazon verdient geld door verkoop en abonnementen. Als je iets op Amazon koopt, maakt het bedrijf winst op de verkoop. Amazon biedt ook Prime-abonnementen, die gebruikers gratis verzending op bepaalde artikelen en toegang tot exclusieve deals en kortingen geven. Prime leden hebben ook toegang tot Prime Video, wat Amazons antwoord is op Netflix

Conclusie


Google, Facebook en Amazon zijn drie van de populairste bedrijven ter wereld omdat ze waardevolle diensten aanbieden die mensen elke dag gebruiken. Google is een zoekmachine die mensen gebruiken om informatie te vinden op het internet. Facebook is een social media platform waarmee mensen online contact kunnen leggen met vrienden en familie. Amazon is een e-commerce site waar mensen alles kunnen kopen, van boeken tot kleding tot boodschappen.... Alle drie de bedrijven verdienen geld met advertenties en/of abonnementen.... Als je een bepaalde dienst zoekt, is de kans groot dat één (of alle) van deze bedrijven heeft wat je nodig hebt....

Link toevoegen

Link toevoegen